Tel: 0255 - 51 36 51 | info@swier.nl

Transponder

Swier Sleutel- en Slotservice dupliceert ook de meeste auto transponder sleutels (sleutels met een speciale chip). Veel automerken hebben vanaf bouwjaar ’95 standaard een startonderbreker ingebouwd. Dit dient als extra beveiliging tegen diefstal van de auto. Dit laatste blijkt overigens een succes: autodiefstallen zijn landelijk gedaald, onder meer dankzij dit systeem.

Een transponder stuurt een gecodeerd signaal naar de startmotor in de auto. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bent u hierdoor niet gebonden aan uw merkdealer om een sleutel bij te laten maken.

Wij werken met geavanceerde apparatuur, die de bestaande code van uw sleutel kan uitlezen en kan kopiëren naar uw nieuwe sleutel. Daarnaast kunnen wij natuurlijk ook de insnijdingen van uw sleutel over slijpen.

Wat is een transponder sleutel?

Dit is een sleutel waar zich een transponder (chip) bevind. Deze transponder geeft tijdens het starten een signaal af aan de startmotor waardoor de auto kan worden gestart.
transponder

Een transponder sleutel bevat een stukje elektronica, dat in de kop van de sleutel zit waarin een reeks van cijfers opgeslagen staat. In het motormanagement van de auto zit ook een transpondercode. Als alles goed is gekopieerd komen beide codes overeen en kunt u de auto starten. Blijken beide codes niet met elkaar te kloppen dan draait de motor wel rond tijdens het starten, maar zal deze niet aanslaan omdat de benzinetoevoer wordt geblokkeerd.

Kunnen alle sleutels met startonderbreker worden gemaakt?

Ruim 90% van alle autosleutels zijn door ons te dupliceren. Dit is onder andere afhankelijk van het automerk, het type, bouwjaar en het soort (generatie) transponder dat zich in de autosleutel bevindt. Wilt u weten of uw sleutel te dupliceren is, kijk dan op deze pagina!

Wij maken (nog) geen autosleutels met afstandsbediening.

Transponder sleutel

Kan mijn sleutel worden besteld?

Geen Afstandbediening
Alles onder voorbehoud
Prijzen vanaf €49,50 inclusief BTW.

Kijk op deze pagina

Logos auto sleutels