Tel: 0255 - 51 36 51 | info@swier.nl

Kluizen

Kluissleutels

Wij maken nagenoeg alle soorten kluis- en dubbele baardsleutels.

Kluissleutels maken wij met dé modernste machine op dit gebied. Een computergestuurde machine die beschikt over uiterste precisie.

sleutels_BI993Deze elektronische sleutelfreesmachine is in staat om op uitstekende wijze baard-, dubbelbaard (dop- en pijp), pompsleutels en andere speciale sleutels te dupliceren.

De BI993 is voorzien van een uniek systeem om de sleutels te decoderen. Er wordt eerst een opname gemaakt van de bestaande sleutel en binnen een seconde wordt de bijbehorende data naar de machine gezonden. Onregelmatigheden van de modelsleutel worden meteen uit de data gefilterd waarmee een perfecte sleutel kopie wordt gegarandeerd. Bij sleutels waarvan een deeltje is afgebroken is het mogelijk om deze handmatig te herstellen. Ook bestaat de mogelijkheid om een tekening van een sleutel in de machine op te slaan.

Deze machine voert computer gestuurd vele operaties en controletesten uit. Elk sleuteltype wordt met de maximale precisie gemaakt. Afwijkingen in het origineel als gevolg van beschadigingen en slijtage worden herkend en door de machine gecorrigeerd. De fouten in de beschadigde sleutel worden zo netjes weggewerkt.

IMG_6198

Kluis laten openen

Het team van Swier IJmuiden heeft een aantal speciale cursussen gevolgd zodat zij ook uw kluis kunnen openen. Afhankelijk van het type kluis kunnen wij uw deze schadeloos openen, bijvoorbeeld wanneer u uw code of sleutel kwijt bent!

Ook kan het gebeuren dat bij elektronische kluizen de batterij leeg is. Ook hier hebben wij een oplossing voor om de kluis te openen en de batterijen te vervangen.

Elk jaar zijn er “kluisopening weekenden” waar de top van Nederland bij elkaar komt om de laatste snufjes te bespreken, om kluizen te openen en dat ook daadwerkelijk in praktijk brengt.

Voor kluizen bent u dus ook bij ons op het juiste adres!

Maar hoe weet u welke kluis voor u de juiste kluis is?

Wij helpen u graag op weg.

Bedenk bij de aanschaf van een kluis eerst wat voor soort u wilt:
-Wilt u een kluis tegen (in)braak, een brandwerende kluis of een combinatie van deze.
-Wilt u een meubelkluis plaatsen of een muurkluis inbouwen?

Maar wat u ook kiest, kies voor een merkkluis, dan weet u namelijk dat het er een van kwaliteit is.

Advies en tips voor een kluisaankoop, want een kluis koop je niet elke dag:

Een kluis welke wordt verkocht als braakwerende kluis dient te worden ingedeeld in een bepaalde klasse, waar weer een bepaalde waardeberging aan is gekoppeld. Deze inschalingen* zijn tot stand gekomen in samenspraak tussen de kluizenbranche en verzekeraars.

De waardeberging die aan een kluis is gekoppeld, is gebaseerd op situaties waarbij sprake is van een onbewoond en onbewaakt (bedrijfs)pand, binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de daadwerkelijke situatie waar en hoe de kluis is bevestigd, kan de waardeberging in overleg met de verzekeraar worden verhoogd of verlaagd. Dit is onder meer afhankelijk van de ligging van het pand, de bevestiging van de kluis en de veiligheidsmaatregelen (bijvoorbeeld alarm) die er zijn genomen.

Wilt u meer weten over over kluizen en de aankoop en veiligheid hiervan, dan bent u natuurlijk van harte welkom in onze winkel.

* Wij houden van overzichtelijkheid en duidelijkheid. Daarom hebben wij bewust alle extra technische informatie en gegevens m.b.t. (Europese) normen, certificeringen en bijbehorende indicatie-waardebergingen i.c.m. de technische gegevens en afkortingen weggelaten.

Hier volgen nog een aantal tips:

  • Bedenk wat u in de kluis wilt stoppen, juwelen, contant geld, cheques e.d.
  • Wat is de waarde die u denkt in de kluis te gaan bergen?
  • Heeft u de ruimte: kies voor een iets groter model, dan heeft u altijd wat veiligheid in reserve.
  • Wilt u een kluis tegen (in)braak, brand of beide?
  • Overleg goed of u een muurkluis wilt inbouwen of een meubelkluis wilt plaatsen.
  • Muurkluizen worden met 10 cm. beton ommanteld en in een muur gemetseld.
  • Meubelkluizen zijn voor het inbouwen/bevestigen in een kast of een vrije opstelling geschikt. (evt. verankerd in vloer of muur).
  • Welk sluitsysteem past het best bij u? Heeft u voorkeur voor een sleutel, of wilt u een elektronische kluis met tiptoetsen of cijferslot) of vingerscan?
  • Kies altijd voor een merkkluis, dan weet u wat u koopt.
  • Een goede kluis geeft u zekerheid dat u met een gerust hart uw huis of bedrijf kunt verlaten, of op vakantie kunt gaan.

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie m.b.t. de aankoop van een kluis, dan horen wij dat graag van u. Wij helpen en adviseren u graag om u de juiste keuze te laten maken. Want een kluis…die koop je niet elke dag.