Home / Sleutels / Autosleutel transponder

Autosleutel transponder

transponder

Kan een autosleutel met transponder worden nagemaakt?

Swier Sleutel- en Slotservice dupliceert ook de meeste auto transponder sleutels (sleutels met een speciale chip). Veel automerken hebben vanaf bouwjaar ’95 standaard een startonderbreker ingebouwd. Dit dient als extra beveiliging tegen diefstal van de auto. Dit laatste blijkt overigens een succes: autodiefstallen zijn landelijk gedaald, onder meer dankzij dit systeem.

Een transponder stuurt een gecodeerd signaal naar de startmotor in de auto. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, bent u hierdoor niet gebonden aan uw merkdealer om een sleutel bij te laten maken.

Wij werken met geavanceerde apparatuur, die de bestaande code van uw sleutel kan uitlezen en kan kopiëren naar uw nieuwe sleutel. Daarnaast kunnen wij natuurlijk ook de insnijdingen van uw sleutel over slijpen.

Wat is een transponder sleutel?

Dit is een sleutel waar zich een transponder (chip) bevind. Deze transponder geeft tijdens het starten een signaal af aan de startmotor waardoor de auto kan worden gestart.
transponder

Een transponder sleutel bevat een stukje elektronica, dat in de kop van de sleutel zit waarin een reeks van cijfers opgeslagen staat. In het motormanagement van de auto zit ook een transpondercode. Als alles goed is gekopieerd komen beide codes overeen en kunt u de auto starten. Blijken beide codes niet met elkaar te kloppen dan draait de motor wel rond tijdens het starten, maar zal deze niet aanslaan omdat de benzinetoevoer wordt geblokkeerd.

Kunnen alle sleutels met startonderbreker worden gemaakt?

Ruim 90% van alle autosleutels zijn door ons te dupliceren. Dit is onder andere afhankelijk van het automerk, het type, bouwjaar en het soort (generatie) transponder dat zich in de autosleutel bevindt. Wilt u weten of uw sleutel te dupliceren is, gebruik dan het formulier hierboven.

Kan mijn sleutel worden besteld?

Alles onder voorbehoud
Prijzen vanaf €49,50 inclusief BTW.

Waar vind ik de code van mijn autosleutel?

 • U hoeft niet te zoeken, met onze apparatuur kunnen wij de code ook uit de auto uitlezen via de OBD (stekker van de auto).
 • De code kan staan in uw verzekerings- of autopapieren of in het instructieboek.
 • Het sleutelnummer kan in het linker portiersslot geslagen zijn. Kunt u het slot eruit krijgen en bij ons langs brengen, dan maken wij er een sleutel op of met de code via onze sleutelmachine!
 • U kunt ook langs uw dealer gaan (met uw legitimatie) om via hun uw sleutelcode op te vragen. Dan maken wij uw autosleutel direct bij. Deze sleutel is helaas zonder transponder. Wilt u dit wel, dan hangt het van uw automerk af of wij die ook in uw sleutel kunnen programmeren.
 • Bij het merk Nissan en Ford staat het sleutelnummer vaak in of onder het dashboardkastje.
Logos auto sleutels

Vrijblijvende offerte autosleutel met transponder

  Naam*

  Telefoon*

  E-mail*

  Merk auto*

  Type auto*

  Bouwjaar

  Kenteken

  Afstandsbediening*

  Foto (max. 1 foto in JPG, PNG of JPEG formaat)  Velden met een * zijn verplicht.