Home / Slotservice / Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie

PKVW

Inbraakpreventie: Hoe veilig is uw huis?

Een woninginbraak kan een groot impact hebben op uw gevoel van veiligheid. Er zijn vreemden in uw huis geweest, ze hebben aan uw bezittingen gezeten en hebben waarschijnlijk waardevolle spullen meegenomen.

Helaas komt een woninginbraak regelmatig voor, iedere minuut wordt er ergens in Nederland ingebroken, de gemiddelde inbraak duurt 30 seconden en slechts 1 procent van alle inbraken gebeurt door het breken van een ruit. De meeste inbrekers gaan voor de snelle buit en zoeken hun huizen vaak zorgvuldig uit. Daarom is het zo belangrijk dat uw woning voldoende beveiligd is met het juiste hang- en sluitwerk.

PKVW: Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een veiligheidsinstrument dat ervoor zorgt dat een inbreker meer tijd nodig heeft om binnen te komen.

De gelegenheidsinbrekers zijn nog steeds verantwoordelijk voor het grootste deel van het aantal inbraken. Deze inbrekers komen in actie als ze een woning zien waar op betrekkelijk eenvoudige wijze valt in te breken. Hij werkt vaak met klein materiaal zoals een schroevendraaier en een breekijzer. Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig voorkomt dat als er in de omgeving  is ingebroken, er op een later tijdstip vaak ook in nabij gelegen huizen wordt ingebroken. De dader(s) kent immers dan het soort huis, de gebruikte sloten, vluchtroutes en de mogelijke buit.

Dit wordt besmettingsgevaar genoemd. Is er bij u in de buurt ingebroken? Dan is het dus extra raadzaam om de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen.

Inbrekers hekelen goed hang- en sluitwerk dat voldoet aan het PKVW. Denk hierbij vooral aan het Kerntrekbeslag. Dit ziet de inbreker in één oogopslag en zal dan vaak een deurtje verder gaan. Hij wil namelijk maar één ding: Snel zijn slag slaan. Woningen met het PKVW hebben daarom een aanzienlijk lagere kans op een geslaagde inbraak, namelijk tot wel 90%. Veilig wonen is vooral een kwestie van bewust zijn en geeft een veilig gevoel wanneer u bijvoorbeeld even de deur uit bent of tijdens een vakantie.

Onderschat een inbraak niet. Een inbraak kan naast materiële schade ook ver strekkende emotionele en psychische gevolgen hebben voor u en uw gezin.

Wilt u weten hoe het zit met de veiligheid van uw huis?

Laat u dan geheel vrijblijvend adviseren. U kunt ons bellen op 0255-513651 of mailen naar info@swier.nl voor een afspraak. Swier Slotservice is een erkend PKVW bedrijf en kan uw woning beveiligen op PKVW certificaatniveau. Met deze certificering kunt u tevens vaak korting krijgen op uw inboedelverzekering.

Wij dupliceren alle merken sleutels o.a. Abus, Abloy, Anker, Assa, Axa, Bab, Brabantia, Burg-wachter, CAS, Ces, Cisa,  Corbin, Diamond, Dom, Euro Locks, Evva, FAB, FCV, Federal, GEGE, GOAL,Guard, Hafele, Hekna, HMB, Hoppe, Hutra, Huwil, ISEO, Junie, Juwel, KABA, Keso, KFV, LAS, Legge, Lips, Litto,  Juni, L&F, Mauer, Merini, M&C, MLM, MutTLock, Nemef, Ojmar, Pfaffenhain, Renz, Ronis, Secu, Sobinco, SOS, Star, Trioving, Tubuler, Mottura, Sab, Securemme, Tessa, TOK, Vachette, Viro, Wilca, Winkhaus, Yale, Zadi, ZASO, Zeiss-Ikon enz.

Vakantietips

Even lekker weg om te genieten van uw vrije tijd. Om echt te kunnen ontspannen is het natuurlijk belangrijk dat u uw woning veilig achterlaat.

 1. Ramen en deuren goed afsluiten. Vergeet vooral niet een wc raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van de sloten zitten.
 3. Controleer hang- en sluitwerk op defecten.
 4. Binnendeuren niet afsluiten, kostbaar meubilair ook niet. Extra schade wordt daarmee voorkomen.
 5. Geen geld, waardevolle papieren en/of sieraden thuis achterlaten. In de kluis bij de bank is het veilig.
 6. Tijdschakelaars op lampen en/of op de radio doen, zodat het net lijkt of er iemand thuis is. (Bewaar reservelampen in de meterkast)
 7. Laat niet zien dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen. Sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg. Laat niet via uw antwoordapparaat of op sociale media weten dat u op vakantie bent.
 8. Laat de brievenbus regelmatig legen en laat de post neerleggen op plaatsen waar deze van buitenaf niet zichtbaar is.
 9. Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waar op geklommen kan worden weg.
 10. Registreer en merk uw eigendommen (vermeld postcode en huisnummer).
 11. Vraag een buur of kennis een oogje in het zeil te houden.
 12. Parkeer eventueel de (2e) auto van de buren op uw oprit.
 13. Als u bij u in de buurt iets verdachts ziet, schroom dan niet de politie bellen. Noteer zo mogelijk kentekens en andere bijzondere kenmerken.
 14. Wilt u uw woning beveiligen? Voor informatie kunt u bellen naar 0255 – 51 36 51

Sticker Swier IJmuiden

Winkelwagen