Home / Slotservice / Meerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen

Een veilig gevoel in uw eigen woning begint bij goed hang- en sluitwerk. Een goed voorbeeld van een betrouwbaar en veilig slot is een meerpuntssluiting. Het voordeel van dit soort type sluitingen is dat ze met één draai van een sleutel de gehele deur (op meerdere punten) ver- en ontgrendelt. Hierdoor wordt het gebruik van een bijzetslot overbodig.

Meerpuntssluitingen hebben, indien degelijk en robuust geconstrueerd, een uitstekende inbraakvertragende werking. Ze zorgen bovendien voor een goede tocht- en geluidsdichting.

De centrale bediening zorgt voor een eenvoudige en comfortabele sluiting. Er bestaat bovendien geen gevaar dat er bij het afsluiten een slot vergeten wordt. Het plaatsen van een meerpuntssluiting vraagt om specifiek freesgereedschap en enige ervaring met het monteren van deursloten. Het is daarom aan te raden dit slot door een expert te laten monteren.

Swier Slotenservice is gespecialiseerd in het frezen en monteren van meerpuntssluitingen in bestaande en nieuwe deuren. Het grote voordeel bij driepuntssluitingen is de grote braakveiligheid vanwege de meerdere schoten die tegelijk de deur sluiten.

Een inbraakwerende en goed sluitende deur is tegenwoordig een pré, gezien de verontrustende stijgende inbraakcijfers in Nederland. Steeds meer mensen willen daarom veilig wonen, maar beschikken niet over de juiste middelen en kennis van zaken om op een juiste manier deze veiligheidssloten te monteren. Wij verzorgen de montage van het slot, cilinder en deurbeslag tezamen altijd voorzien van het SKG keurmerk hetgeen inhoudt dat het een kwalitatief goed slot betreft.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

meerpuntsluiting_een_bewegingEen driepuntssluiting heeft drie schoten die d.m.v. een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan met 1 sleutel het slot op drie plaatsen in het kozijn geborgen worden.
Het sleutelgat zit op hoogte precies daar waar hij makkelijk te bedienen is. Het mechaniek in het slot is zodanig gemaakt dat deze heel soepel draait. Ook zijn de schoten taps gemaakt zodat de deur altijd stevig in het tochtrubber word getrokken en de deur niet kan kromtrekken of tochten.

Meerpuntssluitingen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende varianten. Ze kunnen ze cilinder of krukbediend zijn. Met de cilinderbediende versie draai je de deur volledig open of op slot met de sleutel. Bij een meerpuntssluiting die krukbediend is worden de schoten door de kruk omhoog te bewegen uitgezet en wordt de deur vervolgens middels één draaibeweging met de sleutel vergrendeld.

Minstens zo belangrijk als de meerpuntssluiting is het beslag, doordat de meerpuntssluiting op slechts 1 cilinder draait is dat nl essentieel!

Ten tweede zijn de meerpuntssluitingen verkrijgbaar met verschillende soorten schoten. Je hebt de haakschoten, pennen en de schuifknoppen. De merken die wij voeren zijn Nemef, KFV, HMB, Fuhr, Sobinco, Roto, Ferco, GU, Buva en S2.

Bestel uw meerpuntssluitingen bij ons in de winkel. Of kom langs voor een vrijblijvend advies.

In bovenstaande video leggen we u uit hoe u de dagschoot kunt omdraaien in een Ferco meerpuntssluiting.

In deze video leggen we u uit hoe u de Ferco meerpuntssluiting op maat kunt maken.