Home PageSlotserviceMeerpuntssluitingen

Meerpuntssluitingen

Een veilig gevoel in uw eigen woning begint bij goed hang-en sluitwerk. Een betrouwbaar en veilig slot in uw deur is een meerpuntssluiting. Het voordeel van dit soort type sluitingen is dat met een draai van een sleutel de deur ver- en ontgrendeld. Hierdoor is het gebruik van een bijzetslot overbodig.

Meerpuntssluitingen vormen indien degelijk en robuust geconstrueerd, een uitstekende inbraakvertragende werking. Ze zorgen bovendien voor een goede tocht- en geluiddichting.

De centrale bediening zorgt voor een eenvoudige comfortabele sluiting. Er bestaat bovendien geen gevaar dat er een slot vergeten wordt. Het plaatsen van een meerpuntssluiting vraagt om specifiek freesgereedschap en enige ervaring met het monteren van deursloten. Het is daarom aan te raden dit slot door een expert te laten monteren.

Swier Slotenservice
Is gespecialiseerd in het frezen en monteren van meerpuntssluitingen in bestaande en nieuwe deuren. Het grote voordeel bij driepuntssluitingen is de grote braakveiligheid vanwege de meerdere schoten die tegelijk de deur sluiten.

Een inbraakwerende en goedsluitende deur is tegenwoordig een pré, gezien de verontrustende stijgende cijfers van inbraken in Nederland. Steeds meer mensen willen daarom veilig wonen maar missen de juiste middelen en kennis van zaken om op een juiste manier deze veiligheidssloten te monteren. Wij verzorgen de montage van het slot, cilinder & deurbeslag tezamen altijd voorzien van het SKG keurmerk hetgeen inhoudt dat uw deur goed is beveiligd.

Hoe werkt een meerpuntssluiting?

meerpuntsluiting_een_bewegingEen driepuntssluiting heeft drie schoten die d.m.v. een mechaniek met elkaar verbonden zijn. Hierdoor kan met 1 sleutel het slot op drie plaatsen in het kozijn geborgen worden.
Het sleutelgat zit op hoogte precies daar waar hij makkelijk te bedienen is. Het mechaniek in het slot is zo gemaakt dat deze heel soepel draait, ook zijn de schoten taps gemaakt zodat de deur altijd stevig in het tochtrubber word getrokken en de deur niet kan kromtrekken of tochten.

Meerpuntsluitingen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende varianten.
Ten eerste kunnen ze cilinder of krukbediend zijn. Met een cilinderbediend draai je de deur open of dicht met een sleutel. Een deur die krukbediend is worden de schoten door de kruk omhoog te bewegen uitgezet of ingetrokken en vervolgens met één draaibeweging met een sleutel vergrendeld.

Minstens net zo belangrijk als de meerpuntsluiting is het beslag, doordat de meerpuntsluiting op slechts 1 cilinder draait is dat nl essentieel!

Ten tweede zijn de meerpuntsluitingen verkrijgbaar met verschillende soorten schoten. Je hebt de haakschoten, pennen en de schuifknoppen. De merken die wij voeren zijn Nemef, KFV, HMB, Fuhr, Sobinco, Roto, Ferco, GU, Buva en S2.

 
X