Autosleutel bijmaken?

Home / Autosleutel bijmaken?

Met een 14-meter lange sleutel wand kunnen wij vrijwel iedere sleutel bijmaken. Natuurlijk ook autosleutels. Het namaken van een autosleutel vergt aandacht en tijd. Het is niet meer zo simpel als vroeger, tegenwoordig zijn hier speciale sleutelmachines en software voor nodig. Bij Swier IJmuiden gebruiken wij de quattro code machine om allerlei soorten autosleutels bij te maken. Deze machine is de enige in zijn soort en beschikt over de meest geavanceerde technologie. Daarnaast is deze computergestuurde sleutel machine volledig automatisch tot op de duizendste millimeter nauwkeurig!

Sinds 1995 zijn vrijwel alle autosleutels voorzien van een transponder, ook wel startonderbreker genoemd. Dit dient als extra beveiliging tegen diefstal van de auto. Deze transponder chip bevindt zich in de kop van de autosleutel. Zonder deze transponder start de auto niet! Een transponder zorgt er namelijk voor dat er een gecodeerd signaal naar de startmotor wordt gestuurd waardoor de auto kan worden gestart. Om een autosleutel met transponder te dupliceren is in de meeste gevallen de auto of bedrijfswagen nodig om de sleutel en/of afstandsbediening in te lezen. Auto´s van vóór 1995 hebben geen transponder, deze autosleutels kunnen wij bij Swier IJmuiden allemaal kopiëren. Ook de auto´s uit de jaren 60, de zogenaamde oldtimers. Deze kunnen wij zonder probleem kopiëren. In de meeste gevallen kunnen wij deze autosleutels zelfs alleen met de sleutelcode namaken op onze elektronische sleutel machine. In dit geval hoeft u uw auto of bedrijfswagen niet mee te nemen.  

Het kan voorkomen dat u uw autosleutels verliest of dat uw autosleutels nog in de auto liggen terwijl de portieren op slot zijn. Dit is enorm vervelend, zorg er daarom altijd voor dat u in het bezit bent van een reserve autosleutel! Heeft u geen reservesleutel en is uw sleutel kwijt? Dan kunnen wij weer een gloednieuwe autosleutel met of zonder afstandsbediening voor u maken! Ook kunt u terecht bij uw dealer, de kosten zijn dan echter wel een stuk hoger. Het kan ook voorkomen dat uw autosleutel versleten of gebroken is. Wij kunnen dan door middel van de sleutelcode een nieuwe autosleutel voor u bijmaken. De sleutelcode kunt u in de meeste gevallen vinden in uw verzekerings-/autopapieren of instructieboekje. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de sleutelcode in het linker portiersslot geslagen zijn. Tenslotte kunt u ook altijd langs uw dealer gaan om daar de sleutelcode op te vragen. Let op: bij de merken Nissan en Ford staat het sleutelnummer vaak in of onder het dashboardkastje. 

Autosleutels zijn met en zonder afstandsbediening verkrijgbaar. Om een afstandsbediening uit te lezen is een speciale machine nodig die wordt aangesloten op uw OBD, de stekker van uw auto. Houd er dan ook rekening mee dat wij uw auto nodig hebben om de pincode van de auto uit te lezen, daarna kunnen wij de transponder en afstandsbediening in programmeren. De stekker van de auto bevindt zich in allerlei modellen weer op een andere plaats. Zo is de OBD bij de Volkswagen en Seat vaak onder het dashboard te vinden. Maar bij bijvoorbeeld de Opel weer op een hele andere plek. 

Is uw autosleutel behuizing versleten of werkt de drukknop niet meer? Dit komt vaak voor bij de types Renault, Peugeot en Citroën. In dit geval heeft u niet een volledig nieuwe sleutel nodig maar moet de autosleutel behuizing vervangen worden. De drukknop repareren wij door een nieuwe microswitch te solderen op de printplaat. Wij vervangen de behuizing en de sleutel is weer zo goed als nieuw! In onze webwinkel bieden wij verschillende soorten autosleutel behuizingen aan. 

Het kan ook voorkomen dat de batterij van uw afstandsbediening leeg is. Deze batterij moet dan vervangen worden. Het is heel belangrijk om de juiste batterij terug te plaatsen anders kan de autosleutel van slag raken! Mocht dit gebeuren, moet de autosleutel opnieuw in de auto ingeleerd / gesynchroniseerd worden. De auto moet de sleutel weer opnieuw herkennen. Wij bieden deze service bij Swier IJmuiden uiteraard aan. 

Wilt u een nieuwe autosleutel bij laten maken? Bekijk direct of wij uw autosleutel kunnen kopiëren. Dit doet u door uw merk, type en bouwjaar in te vullen. In de meeste gevallen zal hier een positief antwoord uit komen. Onze sleutelservice gaat verder dan alleen regio Velsen. Komt u uit de buurt van Haarlem, Amsterdam of verder, dan kunt u op uw autosleutel wachten onder het genot van een kopje koffie. Tot snel! 😉

 

Autosleutels | Swier | Ijmuiden

Winkelwagen