Onbezorgd met vakantie

Home / Onbezorgd met vakantie

Even lekker erop uit om te genieten van een heerlijke vakantie. Zorg ervoor dat je echt kan ontspannen en laat je woning veilig achter. Wanneer een inbreker in de gaten heeft dat je op vakantie bent of gaat is dit de perfecte situatie voor een inbraak. Dit wil je natuurlijk voorkomen, maar hoe doe je dat?

Allereerst is het van groot belang dat je woning is voorzien van het juiste hang-en sluitwerk. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit en zoeken hun huizen zorgvuldig uit. Zien zij een woning waar eenvoudig binnen te komen is dan gaan zij snel over op actie. Echter wanneer zij een woning zien die is voorzien van goed beveiligde sloten schrikt dat af. Het juiste hang-en sluitwerk is dus van cruciaal belang om met een veilig gevoel op vakantie te gaan. 

Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis er zoveel mogelijk bewoond uitziet. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen. Sluit je gordijnen niet (volledig) en laat de brievenbus regelmatig legen. Let erop dat de post wordt neergelegd op een plek dat vanaf buiten niet te zien is. Tegenwoordig zijn veel lampen of muziekinstallaties van buitenshuis te bedienen. Zorg ervoor dat de lampen en/of muziek af en toe aangezet wordt. Hierdoor lijkt het net alsof er iemand thuis is. Verder is het belangrijk om via social media niets te laten weten over je vakantie. Wacht tot je weer thuis bent met het posten van dat leuke vakantiekiekje 😉

Verder is het belangrijk om aan de volgende punten te denken voor je met vakantie gaat!

  1. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn. Vergeet vooral niet een wc raampje of ramen en deuren van een garage af te sluiten. 
  2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van de sloten zitten. 
  3. Controleer hang-en sluitwerk op defecten. 
  4. Zet ladders, vuilcontainers en andere grote dingen weg waarop geklommen kan worden. 
  5. Vraag de buren of een kennis om een oogje in het zeil te houden. 

Bent u niet zeker van de veiligheid van uw sloten? Laat u dan geheel vrijblijvend adviseren. U kunt ons bereiken op 0255-513651 of contact opnemen via de mail info@swier.nl

Naast de veiligheid van uw huis is het ook verstandig om te denken aan reservesleutels. Gaat u naar het buitenland met de auto? Zorg dan voor een reserve autosleutel. De sleutel kan kwijt raken of u kunt per ongeluk de sleutel in uw afgesloten auto laten liggen. Een probleem waar u niet op zit te wachten tijdens uw vakantie! Bent u in het bezit van een dakkoffer? Dan raden wij u aan ook hiervan een reservesleutel mee te nemen. Dakkoffer Sleutels gebruik je niet veel en ze zijn klein van formaat. Hierdoor zijn deze sleutels vaak gemakkelijk kwijt te raken. Ditzelfde geldt voor trekhaak sleutels! Bent u van plan om met de camper of caravan op pad te gaan? Zorg dan ook ten alle tijden voor een reservesleutel om met een onbezorgd gevoel op vakantie te gaan. Gaat u genieten van een heerlijke fietsvakantie? U bent bij Swier IJmuiden aan het juiste adres om een extra fietssleutel of fietssleuteldrager na te maken. 

Op vakantie met kids? Ga voor veiligheid en zorg dat je kinderen een identiteitsplaatje of dog-tag bij zich dragen! Dit is een ketting waarop belangrijke gegevens genoteerd staan zoals een telefoonnummer. Hierdoor kan jouw kleine jou weer snel terug vinden.

Beveiliging | huis | vakantie

Winkelwagen